rólunk



A

Gellei Fodrász dinasztia hosszú, évtizedekre visszanyúlóan működik.
Sikerének titka, a fodrászat szeretete, alázata, és a tudás továbbadása az életműdíjas, aranykorszorús mesterfodrásztól, Gellei Andrástól.

A régi, hagyományos borbély szolgáltatást szeretnénk újra feléleszteni.
A magyar borbélyvilág életre keltése újra Budapesten az új generaciónak új köntösben, újra gondolva,de mégis a régi hagyományokat felelevenítve.
Mo-on is nagy hagyománya volt ezeknek évtizedekkel ezelőtt, ezt szeretné a vállalkozás újra feléleszteni.

Külföldön manapság újra nagy divatja van ennek a szolgáltatásnak.
A Gellei fiúk (ifj.Gellei András mesterfodrász és Gellei Áron) több éves ausztráliai tartózkodásuk alatt több barber-ban dolgoztak, tanulmányozták annak működését, kiszolgálási rendszerét.

A Budapest Barber, az első, itthon újdonságnak számító szolgáltatások képviselője, mint forró törülközős, pengés borotválás,klasszikus hajvágások magas szakmai szinten.
Egy hely, ahol a férfiak otthon érezhetik magukat hajvágás közben.

Az igényes férfiak szalonja.

Úgy képzeltük el, hogy ez az üzlet, szolgáltatás Magyarországhoz, Budapesthez úgy kötődik a leginkább, ha ezt a cég nevében is tükrözzük. Büszkén viselve a Budapest nevet az üzleten – nem utolsó sorban turisztikai színfolt, érdekesség az emberek számára.

A

Borbélymúzeum egy komplex létesítmény része, ami azért jött létre, hogy borbélyokat tudjunk képezni felső fokon.
Az első emeleten az OKJ-s iskolánk tanműhelye található és egy 45 fős bemutatóterem szinpaddal, ahol nemcsak a hazai jeles fodrászokat és céges bemutatóit, szemináriumait nézhetik meg a borbélyok és a borbély diákok, hanem híres neves külföldi sztárokat is.
A földszinten a Budapest Barber Shop tradicionális szalonja üzemel, borbélymúzeummal. A Budapest Barber Shop-ok tradicionális borbélyszalonok. Ez adta azt az ötletet, hogy bemutassuk, a régi borbélyszakmát a teljesség igénye nélkül, de úgy, hogy az érdekes legyen akár a fodrásztanulók, akár csak a szakma iránt érdeklődő átlagemberek számára.
A Borbélymúzeum bemutatja a borbélyság teljes történetét, a kezdetektől-napjainkig beleértve a felcserséget is. Ehhez számos érdekes használati tárgyakat, relikviákat sikerült összegyűjteni.
Hosszú utánajárások, alkudozások, és komoly restaurálási munkálatok után sikerült egy akkora kollekciót összerakni, ami már be tudja mutatni ezt az érdekes világot.
Számos századelőtti berendezési tárgyakat, kellékeket, dokumentumokat szeretnünk be és állítottunk ki, melyek segítségével bepillanthatunk a régi borbélyvilágba.
A tárlat célja, hogy a következő borbélynemzedéket, fodrászdiákokat megismertesse a borbélyság történetével és lehetőséget nyújt diákoknak kézbevenni a régi kellkelet, megtanulni a régi borotra fenését kövön, szíjon, fenőfán természetesen segítséggel.
Így a diákok egyben, egy helyen megismerhetik a borbélyság múltját – múzeum – és betekinthetnek a jelenlegi, működö borbélyság életébe is – szalon.


Jelentkezés tárlatvezetésre



10 fő esetén a tárlatvezetés előre egyeztetett időpontban.
Elsősorban iskolák jelentkezését várjuk erre a programra.


id. Gellei András
+36 30 944 10 85
gellei50@t-online.hu